Megérkezett a működő önbefűző cipő

Tényleg megcsinálták!

hirdetés

A Nike új cipőjét elég felhúzni, az teljesen automatikusan befűzi magát a megfelelő mértékben.

Akik látták a Vissza a jövőbe filmeket majdnem 30 évet kellett várniuk erre a pillantra, hogy Marty McFly legendássá vált, önmagát befűző cipőjét végre elkészítse valaki. Már egy éve hallani pletykákat, hogy készülő félben van a "csoda" cipő. Most úgy tűnik, nem volt hiába való a 27 évig tartó várakozás. A Nike bejelentette: Nem elég hogy elkészült az első párral, sőt már az idén a boltokba is kerül a modell.

nike article2 desktop slideshowimage 6a

hirdetés

A cipő a HyperAdapt 1.0 nevet kapta. A mehanizmusa pofon egyszerű elven működik, mely a cipő talpában rejlik. A Nike szakemberei szerint a viselője amint belelép, a sarok megnyom egy érzékelőt és a rendszer automatikusan behúzza a nyelvben lévő mechanikát, ami így rásimul a lábfejre.

A cipő oldalán két gomb kapott helyett, melynek a funkciói, hogy tovább lehet feszíteni, vagy lazítani a kötést. A lábbeli saját akkumulátort kapott, ami két hétig húzza egyetlen feltöltéssel.

20160315 FY16 INNO SNOWCAP WHITE HERO 0058 rectangle 1600

Tippünk szerint hamarosan elkészülhet egy olyan változat is, melyet majd nem kell tölteni sem. Gondoljunk csak bele, hogy a legújabb technológiák között ott van például a járdalap, mely pusztán a rálépésünk súlyától piezo elektromosságot fejleszt és világít. Hasonló elven a lépésünk energiájával gond nélkül újra lehetne tölteni majd a cipőt.

John Hoke, Nike dizájn részlegének alelnöke szerint nem véletlen, hogy a cipő nevében az 1.0-ás “verziószám” szerepel, a fejlesztő csapat ugyanis már most keresi a lehetőségeket, hogy hogyan lehet majd a rendszert személyre szabni. 

20160315 FY16 INNO SNOWCAP SILVER HERO 0029 rectangle 1600

hirdetés

Az alap gondolat az, hogy így nem kell a sportolóknak a cipő befűzésére odafigyelniük, hogy ne legyen túl laza, vagy túl szoros sem. A jövő cipőit személyre lehet majd szabni úgy, hogy azokban a lépési pillanatokban, mikor szükség van rá, hogy feszes legyen a cipő, akkor meghúzza, mikor úgy az idálisabb hogy lazább legyen, akkor kicsit enged rajta a rendszer. Nagyon hasznos lehet egy gyors irányváltásnál a sportolóknak. 

A cipő csak a Nike+ -on regisztrált és előrendelt tagoknak lesz elérhető 2016 nyarától. A tervek szerint a képeken látható három színben lehet majd választani.

 

Nike EARL Outsole rectangle 1600FY16 INNO SNOWCAP WHITE HERO V2 0043 rectangle 1600

hirdetés

Forrás és képek:nike.com

oszd meg

Értékelés:
(2 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 5838 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!